csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Nyakláncok Fülbevalók Karláncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak

Arany  ékszerek Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?

Naprakészen lehet követni a munkáimat a facebook oldalamon!


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamAz Alkimista kollekcióm
A hét bolygó gyűrű

Nap,Hold, Merkúr, Vénusz, Föld, Mars, Jupiter, Szaturnusz,

A hetes alkimista bolygórendszer.

"Az állatkör jegyeinek értelme állandó, mert a nagy fizikai világegyetem és az ennek megfelelő kozmikus esemény: a Napisten sorsa olyan adott, meg nem változtatható valóság, amelybe minden lény és dolog beleszületik. Az asztrológia változó elemei a bolygók, éspedig a hét bolygó: a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz. Az újabban felfedezett bolygóknak, az Uránusznak és a Neptunusznak csak a modern asztrológia tulajdonít jelentőséget, s ez egész terjedelmében kérdésszerű. Elég, ha az analógiák közül az ember ezúttal csak néhányat vesz elő." Hamvas Béla ( Scientia Sacra 1. )

A gyűrűt teljes egészében egy "marék" színezüst granulátumból készítettem. Azért kezdem így a leírást, hogy minden kedves érdeklődő el tudja képzelni, hogy mi az a folyamat, ami során "átalakul" 15 gr színezüst egy ilyen különleges ékszerré, ég-szerré. Természetesen a színezüsthöz az olvasztás során a megfelelő mennyiségű vörösrezet is hozzátettem, hogy 925 ezrelékes finomságú legyen az ezüst. A hengerlés, nyújtás, lapítás, hajlítás, forrasztás során alakítottam ki az előre megtervezett tagokat, hogy végül a granulációs technikával elkészített "bolygókat" "pályára állíthassam". Az ég-szer szimbólumok hordozója, ami viselőjét minden pillanatban emlékeztetni a Smaragdtábla bölcsességére:

"Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd."

"A Szaturnusz a léleknek az az állapota, amikor ősi teljességéből és szellemi helyzetéből lezuhanva, eltemetve feküdt az anyag sötét elfeledettségében. A Jupiter megfelel a lélek első állapotának, amikor felébred: a nagy patriarchális nyugalomnak, a derűs békének. A Mars megfelel a harcoknak, a háborúknak, a küzdelemnek, az egyéni Ének viszályának: a hatalomért, a vagyonért, a hírnévért való szenv edélyes és kíméletlen rohanásnak. A Szaturnusz az őskor, a Jupiter az aranykor, a Mars a vaskor. A Vénusz megfelel a virágzó tenyészetnek és a világbékének: az emberiség testvériségének és az anyagi valóság átszellemülésének. A Merkúr megfelel az égi intelligencia dicsőségének, a szellemi ember végső diadalának, annak, hogy az ember, mint az anyag és a szellem között álló közvetítő, feladatát megoldja. A Hold megfelel annak, hogy az emberi szellem utolsó előtti helyzetében még nem tud teljesen önálló lenni, csak tükör, az ősfénynek csak befogadója. A Nap megfelel annak a végső állapotnak, amikor az ember a világosságba visszatért." Hamvas Béla - Scientia Sacra 1.

A gyűrűt teljesen egyedileg készítettem. Méret : 18 mm. ( belső átmérő ) A gyűrűfej nagysága 28 mm, majdnem 3 cm.

Az ár a postaköltséget és a Mesterjelemmel ellátott díszdobozt is tartalmazza.

Köszönöm, hogy benézett hozzám!

28700 ft