csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Nyakláncok Fülbevalók Karláncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak

Arany  ékszerek Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?

Naprakészebben lehet követni a munkáimat itt a facebook oldalamon!

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Társoldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

VadászajándékGoogle kedvencelésMit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ?

Kedves hozzám látogatók!

Úgy érzem, hogy eljött az ideje annak, hogy magyarázatot fűzzek ahhoz, hogy az "égszerész" szó nem helyesírási hiba. Elnézést kérek mindazoktól, akiknek ez egyértelmű volt, de mégis ajánlom nekik az alább leírtakat, hogy jobban megértsék a világomat.

Lassan húsz év telt el, hogy kikerültem mesterem, Takács Cecília "alkimista" műhelyéből. Életem bársonyszőnyegén aranyszállal szőtték azt a pár évet, amit mellette tölthettem el. Páratlan személyiség volt. Egy filozófia vezérelte, "működő" ékszert készíteni.

Mit is jelent ez? Egyik kiállításának a megnyitójára engem kért meg, mint tanítványát, hogy bevezetőt írjak a látogatók számára. Akkor mondtam ki először ezt a szót: „ég-szer”. Az igazi ékszer nem csak ék, nem csak ékesíti az embert, hanem az ég szere is, egy olyan tárgy, ami minden pillanatban emlékeztet arra, hogy valódi énünk, a lelkünk, az égben gyökerezik.

Akik eddig figyelemmel kísérték a munkáimat megfigyelhették, hogy azok nem puszta esztétikai céllal készülnek, hanem sokkal többek annál, gondolatokat és érzelmeket hordoznak.

Ég-szer-ész az, akinek lelke az égben gyökerezik, az égi szeretet tudója, annak a mester.

Húsz évvel ezelőtt ráléptem egy útra, amin a mai napig haladok. Talán egyszer ég-szer-ész leszek, addig pedig ékszereket készítek, mert ez a mesterségem. :)

Köszönöm, hogy elolvasták!

Fehér Péter