csillagos égbolt

Gyűrűk Medálok Nyakláncok Fülbevalók Karláncok Ezüst  tárgyak Ezüst  kanalak

Arany  ékszerek Ajándékok  keresztelőre

Mit jelent az, hogy ÉG-SZER-ÉSZ ?

Naprakészen lehet követni a munkáimat a facebook oldalamon!


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalam

meska kézművesbolt logó gomb egszeresz.meska.hu

Alkotásim az Etsy-n


Facebook oldalam:

vadászajándék bolt gombja szarvasokkal

Facebook oldalamA Hold Noé bárkája medál

Nem vagyok csillagász, sem fizikus vagy asztrológus, így a Holdról sem tudok sok mindent. Öt éves koromban, egy titokzatos este, a szüleim elvittek egy kicsi obszervatóriumba, ahol a távcsőbe pillantva megláthattam a növekvő Hold felszínét. Másnap már krátereket és szaturnuszokat rajzoltam az óvodában. Később nagy űrhajókat, amikben emberek laknak és utaznak a világűrben.
Aztán felnőttem és az a sok, számomra ismeretlen és titokzatos dolog, ami az évek alatt összegyűlt bennem az univerzumról, egy mesévé változott.
A Hold egy nagy űrhajó, nem más, mint Noé bárkája. Az emberek valahol egy másik bolygón éltek az édenkertben, és miután tönkretették azt a világot, elérkezett a vízözön, amiből csak Noé és családja menekült meg a Hold-bárkával, ami végül a Föld vonzásában sorsszerűen megakadt és a Hold-űrhajóból népesítette be Noé és családja a Földet. Természetesen a mese sokkal színesebb és részletesebb, évtizedek alatt érlelődött és alakult ki belőle egy fantasztikus álomvilág. Az ég-szereimen keresztül szeretném elmesélni ezt a különös történetet. Ha felkeltettem az érdeklődését és kíváncsivá tettem, tekintse meg az ég-szereimet és látogassa meg a nemsokára megnyíló kiállításomat!


Az itt látható első különleges medál a Teliholdat ábrázolja tengereivel, nagyjából úgy, ahogy az égen láthatjuk mikor feltekintünk rá. A sötét mélyedések maratással készültek a megdomborított ezüst lemezen. A medál hátul is le van fedve és szándékosan oxidosan hagytam a felszínét, ami az űr szépségét tükrözi vissza. A medál nagy, 3 cm-nél is nagyobb az átmérője. Fekete ékszerkaucsukon van felfüggesztve ezüst zárral és végekkel. Az ára 24000 ft


Ez a kettes számú Telihold medál, abban különbözik az előzőtől, hogy a felfüggesztés rejtve van. A medál mögött található, így nem zavarja meg a Hold formáját. A medál hátsó fele ismét lapos és fantasztikus színekben pompázik. A színes űrt lehet rajt látni csillagködökkel. A medált vastag ékszerészkaucsukra függesztettem. Az ára 24000 ft


Ez a hármas számú Telihold medál, abban különbözik az előzőktől, hogy a felfüggesztés a Hold középső részén van úgy elhelyezve, hogy az ékszer tulajdonképpen megfordítható, mindkét fele használható medálként. A medál hátsó fele is domborított és fantasztikus színekben pompázik. A színes űrt lehet rajt látni csillagködökkel. A hold "fényes" felét pedig tükörfényesre políroztam. A medált vastag ékszerészkaucsukra függesztettem. Az ára 29000 ft."Amikor Noé Holdbárkája utazik az univerzumot elöntő vízözönben" című medálom

Ez a négyes számú Holdbárka medál. Hatalmas, súlyos kompozíció. A Holdbárkát ábrázolja, amint éppen utazik az univerzumot elárasztó vízözönben. Nincsen fent és lent. Mindent elpusztít a víz az űrben. A bolygókat, a csillagokat, az életet. A hullámok, a spirálisan meghajlított csigák jelképezik a kozmikus áradatot. Körülölelik a benne elmerülő Holdbárkát, amiben Noé utazik a családjával és a bolygójukról megmenekített élettel. A szögletes keret a teremtett univerzumot szimbolizálja. A medál kékesen antikolt hátsó fele a vízzel elárasztott világ fényét tükrözi vissza. A medál 4,5 cm x 4,5 cm-es. Majdnem harminc gramm 925-ös sterling ezüstből készítettem. A medált vastag ékszerészkaucsukra függesztettem. Az ára 34000 ft.

Minden kedves érdeklődő, akiknek megtetszik a "Holdbárka" kollekcióm és vásárol tőlem egy ilyen különleges ékszert, a "Holdudvaromhoz" fog tartozni. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan kézhez fogják kapni a "Holdbárka" regényem sorozatban megjelenő fejezeteit, amiben egy különleges utazásra hívom Önöket a mesék fantasztikus birodalmába.

A részletekről a blogomban olvashatnak
www.egszeresz.blogspot.com